MME 22. Helyi Csoport

A Helyi Csoport 2011-es
odú összeszerelő napjának
képes beszámolója

A sokszínű társaságban mindenki megtalálta a magának megfelelő munkát. Volt aki a körfűrész gépet kezelte, mások CNC gépen a röpnyílásokat készítették, és persze voltak akik kiszolgálták a termelést. A férfiak szögeltek, a hölgyek előkészítették az anyagokat és lenolajjal festettek, a gyerekek pedig szorgosan hordták a munkaállások között az alkatrészeket. Kisebb riadalmat okozott, hogy félúton elfogyott a szög, de hamar segítséget kaptunk a gödi barkácsboltból, aminek tulajdonosai szintén Helyi Csoport tagok. Ellenszolgáltatás nélkül adtak szöget és Ők biztosították a lenolajat is.

A szög érkezéséig rövid pihenésre használtuk fel az időt, házi sütiket ettünk és megbeszéltük az odúk további sorsát. Mikor új lendülettel beindult a munka, már néhányan a befejező műveletet kezdték, az odúk tetejének felerősítését. Egészen szép kis piramis alakult ki a szállító kocsin az összesen elkészült 117 db madárodúból.

Az "A" és "B" típusú odúk a Börzsönyi Helyi Csoport csere állománya lesz. Ezek a természetvédelmi berendezések helyszíntől és időjárástól függően 6-10 évig szolgálják működési területünk odúlakó madarait. Meglévő 34 odútelepünkön 721 db rendszeresen ellenőrzött madárodú található, ezek elhasználódása, eltűnése esetén szükséges cseréjükről gondoskodnunk.

Köszönet minden résztvevőnek, akik szabad idejük feláldozásával, jókedvvel, egy emberként végezték el a munkát, azzal a jóleső érzéssel, hogy ma közösen tettünk valamit a környezetért, a vadon élő madarakért!

A fotókat Mátéfy Szabolcs és Varga Péter készítette.